Використання ДРТ при лікуванні безпліддя в україні: стан та перспективи - Юзько, О. М.; Юзько, Т. А. (REPRODUCTIVE ENDOCRINOLOGY, 2011)
Проблема діагностики та лікування безпліддя залишається актуальною, незважаючи на суттєві успіхи репродуктивної медицини [1]. Демографічна ситуація в Україні диктує необхідність удосконалення нових методів лікування безпліддя [2]. Активно розвивається методологія допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) [3]. Водночас випадки їх застосування в Україні залишаються незначними. Це пов’язано з недостатньою поінформованістю населення щодо ефективності лікування безпліддя за допомогою цих технологій; недостатнім висвітленням цієї проблеми в засобах масової інформації; низькою обізнаністю лікарів щодо застосування технологій у лікуванні безпліддя [4, 5].