Вплив супутньої гінекологічної патології на ефективність лапароскопічного лікування пацієнток зі СПК - Козуб, М. І.; Сокол, М. П.; Козуб, М. М. (REPRODUCTIVE ENDOCRINOLOGY, 2011)
Частота синдрому полікістозних яєчників (СПКЯ) у структурі гінекологічних захворювань коливається в межах 10,8-16% серед пацієнток репродуктивного віку. Для лікування СПКЯ використовують консервативні й оперативні методи, а також їх комбінацію. Вибір методу терапії залежить від форми захворювання, поєднання його з іншими чинниками, що впливають на відновлення фертильності, а саме: наявність трубної безплідності, ендометріозу геніталій, гіперпролактинемії та ін.